Lábazati dekorvakolat

ABLONCZY LÁBAZATI DEKORVAKOLAT

Az épületek falfelületeinek kisebb, de nem elhanyagolható része a lábazat. Színezése és a megfelelő burkolóanyag kiválasztása fontos feladat. Az Ablonczy Kft. ebben is segítséget kíván nyújtani. Lábazati vakolatunk speciális, osztályozott szemcsékből álló, magas diszperzió tartalmú bevonóanyag. Az időjárásnak rendkívül ellenálló,rugalmas,vízzáró de páraáteresztő, jó repedés áthidaló képességű, mosható. A maradandóan szép felület eléréséhez kiválóan feldolgozható terméket nyújtunk át a kivitelezőknek. A vakolat állaga könnyed, lágy, mely rendkívül jól feldolgozhatóvá teszi a terméket. Könnyedén összesimítható, így az ügyes mester keze alatt rendkívül tetszetős, esztétikus lábazat párosul az épület homlokzatához. Fejlesztéseink során figyelembe vettük a vásárlók egyre változatosabbá váló homlokzati színválasztását. Dekorvakolatunk színvilágát úgy alkottuk meg, hogy a legszélesebb homlokzati színpalettához igazodjon. Széleskörű színkombinációnk kiszolgálja a vásárlók gazdag ízlésvilágát. Színválasztékunknak köszönhetően mind gyakrabban díszítik vele belső terek falfelületeit is. Kiemelt figyelmet fordítottunk vakolatunk fejlesztésénél az ár-minőség kapcsolatára. Elmondhatjuk, hogy egy kiváló minőségű terméket kínálunk a felhasználóknak, nagyon kedvező, vásárlóbarát áron. Az építőiparban egyre nagyobb fontosabb tényező az idő. Vakolatunk a megszokott, bekevert kiszereléstől eltérően kerül a vásárlóhoz. A színes szemcsék nincsenek összekeverve a diszperzióval, egymástól elkülönítve, 2 kg-os kiszerelésben kerülnek a vödörbe. Ennek a technológiának köszönhetően jelentősen hamarabb kerülhet a felhasználás helyszínére, felgyorsul a vevő kiszolgálása.

KIVITELEZÉS

A hordozó felülettel kapcsolatos követelmények

Felhordható régi és új épületek függőleges lábazati falfelületeinek dekoratív bevonataként kül- és beltéren egyaránt, simított beton felületre (min. C12), simított vakolatalapra (min. Hvh. 10),hőszigetelő rendszerekre, gipszkartonra. A felület legyen tiszta, pormentes és szilárd. A hordozó felületnek csapadék, építési és felszívódó nedvességtől mentesnek kell lennie, (max. 5% nedvességtartalom).

A felület előkészítése

A kiálló részeket el kell távolítani, az esetleges hiányosságokat, sérüléseket ki kell javítani.

A felület alapozása

Az alapozást az ABLONCZY Mesterfix diszperziós mélyalapozó és víz 1:1 arányú keverékével végezzük. Az alapozás vakolatnak jobb tapadást biztosít, valamint megakadályozza a vakolat hirtelen vízveszteségét. Felhordása ecsettel vagy teddy-hengerrel történik. Az alapozó anyagszükséglete: 0,15 kg/m2 (vízzel kevert alapozóból).

A vakolat felhordása

• A kivitelezés megkezdése előtt a színösszetételt ellenőrizni kell! • A vödörben lévő diszperzióba a szemcséket tartalmazó zacskók tartalmát be kell önteni, majd az egészet gondosan át kell keverni fúrógépbe fogott keverőszárral. Célszerű először csak kb. 6-8 kg szemcsét bönteni a vödörbe, majd folyamatos keverés mellett a maradék 4-6 kg-ot. • Egy teljes vödör vakolat, szükség esetén, max. 2 dl vízzel hígítható. • Az ABLONCZY Mesterfix diszperziós mélyalapozóval előkezelt NEDVES, NEM SZÁRAZ felületre az anyagot rozsdamentes simítóval kell egyenletesen felhordani, majd egymással ellentétes irányban többször át kell simítani a szemcsék egyenletes elrendeződésének eléréséhez. • A rozsdamentes szerszámot a kivitelezés során többször mossuk le vízzel, valamint a rákötött diszperziós filmet távolítsuk el. • Felhordás közben a vödörben lévő anyag esetleges vízveszteségét utólagos víz hozzáadással pótolni kell, amit a vakolattal alaposan el kell keverni. • A bevonatot, annak teljes megszilárdulásáig (kb. 12-36 óra, a környezeti körülményektől függően) fagyástól, csapó esőtől, ráfolyó nedvességtől,mechanikai igénybevételtől óvni kell.

ANYAGSZÜKSÉGLET

3- 3,5 kg/m2 A megadott mennyiségek megfelelő felület és szakszerű felhordás esetén érvényesek. CSOMAGOLÁS ABLONCZY Mesterfix mélyalapozó: 1 és 5 kg-os pattintós fedelű, műanyag vödrös kiszerelésben.

TÁROLÁS

Fagymentes, fedett, hűvös helyen, +5 C feletti hőmérsékleten.

SZAVATOSSÁG

Bontatlan, sértetlen állapotban, az előírt tárolási feltételek mellett a gyártási időtől számított 12 hónap.

MEGJEGYZÉS

• Egységes, szép felület csak minden szempontból megfelelő kivitelezési és környezeti feltételek megléte mellett érhető el. • A lábazati dekorvakolatot erős szélben, esőben, tartósan párás időben, tűző napsütésben, +5 C alatti hőmérsékleten felhordani nem szabad! • Feldolgozáskor a hőmérsékletnek +5-20 C között kell lennie, az ideális páratartalom 50-60 %. • Bekevert illetve felhordott anyag esetén a nem megfelelő szín illetve színkombináció nem képezheti reklamáció tárgyát! • A különböző gyártási sorszám alatt készülő vakolóanyagok árnyalatnyi színeltérést mutathatnak, ezért egy egybefüggő felületre azonos gyártási sorszámú anyag felhasználása javasolt.