Hőszigetelő lap ragasztó

ABLONCZY HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐLAP RAGASZTÓ ÉS HÁLÓÁGYAZÓ HABARCS

Napjaink építkezéseinek és épület felújításainak egyik nagyon fontos része a homlokzati hőszigetelés. A különféle hőszigetelő anyagok közül a legelterjedtebb a polisztirol lap alkalmazása. Az ilyen hőszigetelő rendszer alapvető eleme a szigetelő lapok felragasztására és a felületerősítő üvegháló beágyazására szolgáló ragasztóhabarcs. Mivel kettős szerepe kulcsfontosságú a kivitelezésnél, így kiváló minőségben kell a felhasználók rendelkezésére állnia. A minőségi munkához kíván segítséget nyújtani az építőknek és építtetőknek zsákos ragasztó és háló ágyazó habarcsunk. A magas diszperziótartalomnak köszönhetően kiváló minőség, nagy tapadóképesség és nagy szilárdság jellemzi termékünket. Ragasztónk felhasználói könnyen kezelhető és adagolható, jól elkeverhető és nagyon jól feldolgozható anyaggal találkoznak.

KIVITELEZÉS

Cementbázisú, műanyag adalékok hozzáadásával készült, nagy rugalmasságú, felhasználásra kész por alakú ragasztó, polisztirol homlokzati hőszigetelő lapok nedvszívó felületre (vakolat, tégla, beton, cementkötésű falazóblokk) történő ragasztásához, valamint a felületerősítő üvegháló beágyazásához és gletteléséhez önállóan alkalmazva 8 m homlokzatmagasságig. Ennél magasabb épületnél és nem megfelelően szilárd aljzat esetén kiegészítő dűbelezés szükséges.

Új épület esetén a hőszigetelő lapok felragasztását a belső vakolási munkák befejezése és a falak kiszáradása után lehet megkezdeni.

Utólagos hőszigetelés esetén a falfelület málló, omladozó részeit el kell távolítani, szükség esetén ezeket pótolni kell. A hőszigetelés csak a javítások kiszáradása után kezdhető el.

Egy teljes zsák por alakú ragasztóhoz 4-6 liter vizet kell hozzáadni, a kivitelezés igényeinek megfelelően. A vizet és a ragasztót fúrógépbe fogott keverőszárral alaposan össze kell keverni, majd néhány perces pihentetés után ismét átkeverjük.

A keveréket 1-2 órán belül fel kell használni. A kész ragasztót a polisztirol lapokra a szegélyek mentén vékony csíkban, valamint néhány ponton pogácsa képzéssel kell elhelyezni, majd a polisztirollapot fel kell ragasztani a falfelületre. Ügyelni kell arra, hogy a lapok oldalára ne kerüljön ragasztó, mert ez akadályozni fogja a lapok pontos illesztését.

A ragasztás megszilárdulása után a polisztirollapokat egyenletesen be kell vonni a ragasztóval, a felületerősítő üveghálót finoman bele kell nyomni, majd átglettelni. Javasolt a hálót kb. 2 mm rétegvastagságban befedni a ragasztóval.  Szükség esetén a felületet még egy fedőréteggel át kell glettelni.

Feldolgozáskor az anyagot rozsdamentes simítóval hordjuk fel.

A glettelt felületet, annak teljes megszilárdulásáig fagyástól, csapó esőtől, ráfolyó nedvességtől, mechanikai igénybevételtől óvni kell.

A gyártó a feldolgozás során alapvető szakmai ismereteket feltételez!

ANYAGSZÜKSÉGLET

A falfelület egyenetlenségétől függően 4-6 kg/m2.

CSOMAGOLÁS

25 kg-os zsákos kiszerelésben.

TÁROLÁS

Fedett, száraz helyen tárolva.

SZAVATOSSÁG

A gyártási időtől számított 12 hónap, a megfelelő tárolási körülmények között..

MEGJEGYZÉS

• A munkavégzést erős szélben,esőben,tartósan párás időben, +5 C alatt, tűző napsütésben vagy annak következtében erősen felhevült felületen nem szabad végezni! • Feldolgozáskor az ideális környezeti körülmények, +5-20 C közötti hőmérséklet és 50-60 % közötti relatív páratartalom. • A gyártó a felhordás során alapvető szakmai ismereteket feltételez!